Bir Fikrin mi var?
Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması “Bir Fikrin mi Var?” yakında NTV’de başlayacak.
İş dünyasının ekonomiye yön veren önemli isimleri, fikirleri, projeleri ya da ürünü değerlendirecek, 13 hafta devam edecek yarışmanın ardından 1 milyon Türk Lirası’na varan büyük ödülü kazanan isim ya da takım canlı yayında açıklanacak.
Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken ilk olarak fikrinizi bulmak ve www.ntvmsnbc.com ile www.birfikrinmivar.com adresindeki başvuru formunu doldurup göndermek.
NTV, Most Production ve Türk girişimcilerini melek yatırımcılık finansman modeli ile tanıştıran LabX önderliğinde ve Özyeğin Üniversitesi, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği, University of Warwick bünyesindeki WMG (Warwick Manufacturing Group) ve Bankalararası Kart Merkezi’nin desteği ile, girişimci olmak isteyen herkesi toplamda 1.000.000 TL değerine ulaşacak ödüllü girişimcilik serüvenine katılabilir.
Bir Fikirleri Vardı
“Bir Fikrin mi Var?” Girişimcilik Serüveni, büyük bir başarı hikayesine imza atarak bugüne kadar üç genç ve başarılı girişimcinin şirketlerini kurmalarına öncülük etti. 2007-2008 yarışmasının birincisi olan Begüm Buğdaycı, melek yatırımcıları ile Eylül 2008’de Türkiye’nin ilk deney hayvanı laboratuarı olan Kobay Deney Hayvanları Laboratuvarı’nı kurdu ve bir seneden kısa bir sürede şirket değerini 4’e katladı.
Yarışmanın 2008-2009 yarışmasının birincisi Ahmet Bahadır Özdemir ise, LabX Melek Yatırımcılarından ortakları ile Kasım 2009’da City’s Media isimli şirketini kurdu ve İzmir’den Erzurum’a kadar Türkiye’nin en büyük ekran ağını hayata geçirdi.
“Bir Fikrin mi Var?” 2009-2010 yılının birincisi Abdullah Erdoğan, henüz Ağustos ayında ödülünü almış olmasına rağmen şirket kurulumu için şimdiden yola çıkmış ve girişimcilik yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.
Fikrini bul yatırımı kap
Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken ilk olarak fikir bulmak ve başvuru formu üzerinden doldurup göndermektir. İş fikriniz, Ar-Ge çalışması gerektiren bir ürün veya hizmet olabileceği gibi, var olan bir ürün veya hizmetin ticarileşme sürecindeki yenilikçi fikirlerden de oluşabilir. İş fikrinizin değerlendirilmesinde fikrin potansiyeli, uygulanabilirliği ve rekabet ortamı gibi kriterler ölçülecek. Ön elemeyi başarıyla geçip ilk 100 proje arasına girecek ekipler, finale kalmak için 10 hafta boyunca seçkin jüri üyelerine fikirlerini en iyi şekilde sunmaya çalışacak. Türkiye’nin haber kanalı NTV’de yayınlanacak bu sunumlarda amaç hem fikirleri etkili bir şekilde karşı tarafa aktarabilmek hem de jüri üyelerinin olası sorularını kısaca yanıtlayabilmek. Tüm elemeleri başarıyla geçen 10 ekip, kendilerini zorlu görevlerin ve deneyimli jüri üyelerinin beklediği yarı-finale çıkmaya hak kazanacaklar.
Canlı yayınlanacak büyük finalde yarışmacılar, Türk iş dünyasından önemli işadamlarının da konuk jüri olarak katılacağı bu bölümde kendilerinin Türkiye’nin en çok gelecek vadeden girişimcisi olduğunu ikna etmeye çalışacak. Dereceye giren girişimci ve proje ise benzersiz ödüllerin yanı sıra, LabX Melek Yatırımcıları ve Özyeğin Üniversitesi aracılığı ile şirket finansmanı elde edecek ve böylece hayallerini gerçekleştirerek kendi şirketini kuracak.
Başvuru ve bilgi için:
www.birfikrinmivar.com
slm bir fikrinmi var yarışma proğramınızı takip ediyorum herkesin fikrine saygı duyuyorum ancak 27 kasım 2010 tarihinde ankarada yarışmaya katılmak için dvt edildim sıra bana gelmeden kendimizi anlatamadan geri döndürüldük oysa benim projem dünyada eşi benzeri bulunmayan bir proje idi bize kendimizi tanıtma imkanı verilmedi benim projemde inanması güç ama gerçek sıfır maliyete elektrik üretimi ayrıca hiç bir enerji gereksinimi olmadan arazi sulaması yapılacağını birebir canlı olarak tatbikatını yapmaktı ama fırsat verilmedi tv kanallarına ulaşmak neredeyse imkansız kendimizi nasıl anlatacağımızı bilmiyoruz bu bakımdan birazda kırgınım ntv ye fakat pes etmiş değilim ulaşabildiğim her alanda yazmaya devam edeceğim ta ki sesimi birilerinin duymasına kadar saygılar sunarım
Alphan Manas’ın en çok şikayet ettigi konulardan birisi de yoktan enerji varettiğini söyleyen bir çok projenin kendisine sunulmak istenmesi, kendinizi onun yerine koyun sizin gibi 100’lerce kişi benzer iddialarla kapınızı çalsa hangisine inanabilirsiniz, çoğu denenmiş, patentlenmiş, yada yanlış hesaplanmış giren enerjinin çıkan enerjiden büyük olduğu projeler..