Öğrenmek İstemediğin 5 Hayat Dersi
1. Hakkında herkes konuşur sen sükunetini koru
Bazen geniş çevremizde en yakın hissettiğimiz insanlar bile arkamızdan konuşur. İnsanlar arkanızdan konuşacaktır da. Önemli olan, konuşulanlar ve konuşanlar karşısında sükuneti koruyabilmek, ve o insanların arkasından konuşarak veya kötü lafla geri atakta bulunmamaktır.
2. Kimsenin sana borcu yok bırak gitsin
Hoşlandığın ya da sevdiğin insanın sana hiç bir borcu yok. Sadece sen ona duygular besliyorsunuz diye, senin duygularınıza karşılık vermek zorunda değil. Dolayısıyla, sen seninle ilgilenmediğini açıkça belirtmiş olan bir insana ters veya agresif davranarak sadece kendi kişiliğini zedelersin.
3. Bazen sadece onu dinle , nasiyat etme
Sevdiğiniz biri veya yakınlık duyduğun bir insanın morali bozuksa, yanlış yoldaysa veya size bir dert yanıyorsa onu dinlemekten başka daha iyi yapabileceğiniz birşey yok. Durumu değiştirmesi için uzunca dil dökebilirsin, ama bir insanın yaşamındaki bir gerçeği değiştirmesi için öncelikle o konu hakkında farkındalığa varması gerekir. Senin sözlerin o kişinin farkındalığa varması için itici bir güç olacaktır, ancak sürekli söylersen ters tepki verecek ve bir anlamı kalmayacaktır..
4. Samimi arkadaşlıklar kur , sayıya bakma
Zaman geçtikçe çevremizde gerçekten yakınlık duyduğumuz insan sayısı azalacaktır. Her sosyal ortamda çevresinde onlarca insan gördüğümüz kişilerin genelde gerçekten yakın arkadaşı yoktur, çünkü birçok kişiyle yüzeysel iletişimde bulunurlar, sosyal ortamlarda bol fotoğraf paylaşımı yaparlar..
5. İç dünyanı zenginleştir, dış dünyayı değil
Seni kötü hissettiren insanların yanında istersen dünyanın en şık kıyafetlerini giyin, istersen dilediğin herşeyi başarmış ol, o insanlar yine bir şekilde sizi kötü hissettirecektir. Böyle insanlardan uzaklaş. Ve unutma, senin kendine biçtiğin değer, giydiğin kıyafetlerle veya kazandığın statüyle artmayacaktır. Öncelikle iç dünyanı zenginleştir, dış dünyan doğal olarak zaten zenginleşir..
Kaynak [1] http://pavlovspartner.com/ogrenmek-istemedigimiz-10-hayat-dersi/
Kaynak [2] Özdeneyim